Tiszta fej?

(Egyelőre) nem élek alkoholmentes sörrel, de nálam kíváncsibb emberek már kísérleteztek ezen a nehéz terepen és meglepően kedveseket szóltak a (sokat ostorozott) Dreher Sörgyárak Prémium-'Mentes söréről, a 24-ről. Ma végül én is hajlandóságot éreztem egy rendhagyó kóstoláshoz, életem első szeszmentes söréhez…

Észosztás: az üvegre költött ismertető szerint a Dreher 24-et különleges eljárással készítik, mégpedig egy speciális élesztővel ("A Dreher 24 egy új technológiának köszönhetően a teljes sörfőzési folyamaton keresztülmegy, és utólag sem kell az alkoholt kivonni belőle.") Ha jól értem tulajdonképpen nem is elvonják az alkoholt, hanem bele se kerül – mimimimi?

Bölcsesség: érdemes azonban tudni, hogy a mentes azért nem teljesen mentes, vagyis minimális alkoholt így is tartalmaz (eme példány 0.5 %-ot), ami a vagányabb ittasvezetőknek egy végső mentségként bevethető duma közúti ellenőrzés esetén, de a törvénytisztelő állampolgárok inkább legyenek csak óvatosabbak ennek tudatában.

Etimológia: miután a Balling fokokat kizártam, inkább számolok: ahhoz, hogy egy átlagos sör erejét magamban tudjam, ebből elegendő mindössze 9 üveggel meginnom (nem számolva bizonyos veszteségekkel)…ez nem stimmel, hahaha. Lehet, hogy ezzel a névválasztással valójában azt szeretnék mondani, hogy a nap 24 órájában bármikor fogyaszthatom, de ehhez például egy munkahelyen mit szólnának a nagy nyári hőség idején?

Élmény: az üveg bevallása szerint a Dreher 24 nem tartalmaz kukoricagrízt – mimimimimi?

Egész lelkesen kortyolok tehát bele ebbe a korsó babasörbe, amit nem is bánok meg. Értelemszerűen nem a világ legtestesebb söre, de meglehetősen komlós, kellemes ízű ital ez, minimális szénsavval, megbocsátható mértékű savanyú utóízzel – értékelhető produkció tulajdonképpen. Nem titok, hogy eddig közöm nem volt az alkoholmentes sörökhöz, szóval nyugodtan lehet ajánlani jobbat, igazibbat ennél (drágábbat nem)!

Tanulság továbbá: döbbenetes, hogy mennyivel könnyebben csúszik alkoholos rokonaihoz képest a mentes sör (lásd fénykép), pedig szándékosan NEM szomjasan fogtam bele a kísérletbe!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Leave a Reply