The George Inn, London

Mai célpontunk London egyik legizgalmasabb negyedében, Southwark-ban van, ahol ezer éves kőfalak maradványai és a legmodernebb fém-üveg épületek demonstrálják az építészet fejlődését, és itt van a város leghíresebb gasztropiaca, a Borough Market, és az újraépített Globe színház is. Meg persze rengeteg kocsma, közöttük a legrégebbi, a George Inn.
Tájékozódási pontnak választhatjuk a 2012 nyarán átadott, részben a London Bridge Station fölé magasodó, 40 centi híján 310 méter magas fém-üveg felhőkarcolót, a Shardot, a Szilánkot.
A George Inn a Borough Street-i metrókijárattól alig száz méterre található. A brit főváros egyetlen fennmaradt karzatos fogadója legalább ötszáz éves, ha nem régebbi. Elsőként egy 1543-as térképen jelölik, mint a George and Dragon nevű fogadót. Akkoriban jó néhány hasonló intézmény működött a környéken, a városból dél felé vezető út mentén, amelyekben nem csak megszállhattak a közeli piacra igyekvő vásározók, de étellel és itallal is ellátták őket. Ezekben a fogadókban gyülekeztek a Canterbury-be induló zarándokok, és vendégei voltak mindenféle zenészek, medvetáncoltatók és egyéb csepűrágók is.
george_inn_1024x681.jpg

[…] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Az eredeti cikk itt érhető el

Leave a Reply