Sült paprika olvadó sajttal és ropogós bacon-nel

Amerika legnagyobb kedvence pofonegyszerűen
Nagyon régen szerettem volna kipróbálni az amerikában legismertebb, jalapeno (ejtsd: halapenjo) poppers nevű snack-et, amit magyarra talán a a nasi szóval lehetne a legjobban lefordítani. A “snack” lényege, hogy egy-két falatos ízbombák, meccs közben, vagy bulikon iszogatás közben majszolják.
Elég sokat vártam arra, hogy friss jalapeno paprikához jussak, végül egy vállalkozó kedvű helyi termelőtől sikerült. Nagyon kíváncsi voltam, hogy mit tud ez a kb. 10 centi hosszúságú, vastag húsú csípős paprika, ami eredetileg egy mexikói változat. Hááát, őszintén szólva, ha igazán ízes hegyes erős paprikát találtok, az kb. ugyanilyen. Ezért a kijelentésemért a chilirajongók meg fognak kövezni, de akkor is ez a véleményem.
Ja, és ha már kaptam egy halom Szarvasi mozzarellát, az ő snack-jüket használtam. Ezek előrecsomagolt sajtrudacskákat, amik egyébként hirtelen fellépő éhség ellen is tökéletesek… 🙂
Sült paprika bacon-nel és mozzarellával

Hozzávalók 4 főre:
10 db jalapeno paprika (vagy fele annyi hegyes erős)
10 db mozzarella snack
10 szelet bacon
Ízlés szerint mexikói fűszerkeverék (elhagyható)
A paprikákat hosszában félbevágjuk, a magokat és az ereket kikaparjuk.
A mozzarellát, ha bírjuk a fűszereset, beleforgatjuk a fűszerkeverékbe, de nem fontos, anélkül is szuper lesz.
Ha jalapeno-nk van, egy-egy félbevágott sajtot teszünk bele, ha hegyes erős, egy egészet. Körbetekerjük bacon-nel, 15 percre 180 fokos sütőbe toljuk.
Salátával, vagy simán magában fogyasztjuk.

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Az eredeti cikk itt érhető el