Street Food Show 2013 – Beszámoló

Immáron negyedik alkalommal adott helyet a Hold utcai vásárcsarnok a Dining Guide Street Food Show-jának. A korábbiakhoz képest rengeteget fejlődött a kínálat abban a tekintetben, hogy a felsorakoztatott ételek jóval közelebb álltak a gyors, könnyen elérhető, mégis finom és különleges "street food" fogalmi követelményeihez. Találtunk felejthetetlen új ízeket, és találtunk új köntösbe bújtatott klasszikusokat is. Egyedül gyomrunk térfogati kapacitása szabott határt annak, hogy mennyit tudtunk kóstolni. Az adagok emberes mennyisége hamar eltelített, két-három fogás után úgy éreztük, dugig vagyunk, így nem volt lehetőségünk több előre kiszemelt ételt kipróbálni. Összességében persze elégedetten és gasztronómiailag kielégülve távoztunk 🙂

WP_000417_1.jpg

A kínálati paletta rendkívül széles volt: a Zing Burger Truck hamburgereitől, a Street Taco-t felvonultató Arriba Taqueria-n át a Dang Muoi vietnami étteremig igen sokféle nemzet konyháinak különlegességeit próbálhattuk ki.

Amit kipróbáltunk:

Padron Tapas Bar – Gazpacho és Katalán pacalmda7985_45413.jpg

A gazpacho elég harmonikus volt, nem nyomta el a paradicsom az uborka ízét. A katalán pacal életem eddigi legjobbja volt, amit a csicseriborsó és a füstölt sonka darabkák varázsolták különlegessé.

Zing Burger Truck – Street burger és Chilis burger

mda7981_44874.jpg

Ugyan nem a Street Food Show-n, hanem előző esti Főzde feszten volt szerencsénk a Zing hambi-csodáit megkóstolni, és azt kell mondjam megérdemelte a Gault&Millau sorait: "A jobbak közé tartozik: 11 pont"(Gault&Millau nagy hamburger teszt).

Arriba Taqueria – Street Taco

mda7983_44877.jpg

Itt viszont nagyon el volt találva az adag, pont egy kóstolóra való. A marhahúsos-habaneros jó csípősre sikerült, a csirkés-avokádós lágyabb volt, de mindkettő príma utcai kaja.

WP_000407.jpg

Dang Muoi – Phở bò és Bún bò Huế levesek

Na, ez a két leves magasan vitte a pálmát nálunk. A marhahúslevesnek elképesztően tiszta marhaesszenciája volt, míg a csípős Hué levest hatalmas marék friss korianderlevéllel és újhagymával bolondították meg, ami teljesen harmonizált chilli karakterességével. Bőségesen találtunk rizstésztát és marhahúst is mindkettőben.

IMAG0788.jpg

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Az eredeti cikk itt érhető el

Leave a Reply