Sörök a desszertpályán

Ma már nem újdonság, hogy a sörgasztronómia hívei az egyes fogásokhoz különféle söröket párosítanak, sőt, olykor az ételek alkotóelemeként is megjelenik a sör. Ám a desszertek területére már kevesebben merészkednek, pedig a sörök ezen a pályán is szuperül működnek!

A sörök ételekkel való jó párosíthatósága, a sörrel főzés lehetőségének gazdagsága abból adódik, hogy a sörök a négy alapösszetevő (maláta, komló, élesztő, víz) számos variációján túl számtalan további hozzávaló felhasználásával készülhetnek a fűszerek teljes vertikumától a gyümölcsökig, zöldségekig, gyógynövényekig, csokoládéig, kávéig – sokszor minden képzeletet felülmúló párosításokban. Természetes, hogy ez a gazdagság a desszertek felé is utat nyit a söröknek.
sortorta_csokolades_karamell2.jpgSörtorta karamellszósszal

Ha sör–desszert párosításokban gondolkodunk, vannak alapszabályok, amiket érdemes figyelembe venni. Nézzünk néhányat!

[…] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Az eredeti cikk itt érhető el

Leave a Reply