Sörkönyvtár – a kocsma, ahova tanulni jársz

Szerkesztőségünk egyik fele nemrég Vilniusban járt, ahol helyi lelkes sörfogyasztók hívták fel figyelmét a világ valószínűleg egyetlen sörkönyvtárára; ahol a „tudásszomj” valódi értelmet nyer. De mitől tud ez többet, mint egy mezei kocsma?

Sörkönyvtár, sör, sörblog, Pivoblog, Minden, ami sör,sorkonyvtar.jpg

Az Alaus Biblioteka 300 különféle sört kínál a világ számos tájáról és típusából. A két fő kategórián (lager és ale) belül néhány típus a teljesség igénye nélkül: pilsner, európai lager, bock, pale ale, stout & porter, búza ale.

Ettől még önmagában kevésbé lenne különleges a hely, ám van néhány dolog, ami túlmutat az egyszerű sörözésen:

1.Saját sörlexikon

Ez a könyv az ott kapható összes italnak szentel néhány oldalt és az alapvető információkon túl különböző érdekességeket és illusztrációkat is megjelentet.

Sörkönyvtár - Minden, ami sör - Pivoblog

2. Olvasókártya

A könyvtárak elengedhetetlen kelléke. Az első alkalommal kiállítanak neked egyet és minden elfogyasztott sör után kapsz egy pecsétet a megfelelő helyre, majd távozáskor leadod.

Sörkönyvtár - Minden, ami sör - Pivoblog

3. Egyéb könyvek

A sör és az olvasás kapcsolatának hagyományait ismerhetjük a kevésbé forgalmas angol pubok világából, itthon is több bárban találkozhatunk olyan elszeparált helyiséggel, amit körülvesznek az évtizedes lexikonok, regények, kötetek; nincs ez másképp az Alaus Biblioteka esetében sem.

Szerintünk az ilyen típusú helyek sokat hozzá tudnak adni a sörfogyasztás élményéhez. Ti mit gondoltok, ez az igazi sörkultúra vagy csak felesleges flancolás?

Forrás:
https://www.behance.net/gallery/31884949/Beer-Library

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Az eredeti cikk itt érhető el

Leave a Reply