Sörgyárra fel!

dreherfeszt201612.jpg

A sörgyárakban rendezett fesztiválok Európa-szerte népszerűek. Hogy Magyarországon a „Dreherfeszt” az egyetlen, mi is furcsálljuk, hiszen ezen a nyáron sem múlt el hétvége valamilyen sörfesztiválnak nevezett esemény nélkül. Azt azonban mindenképpen állíthatjuk, hogy a Hültl Dezső tervei alapján 1908 és 1912 között épült egykori Haggenmacher sörgyár épületegyüttesénél nagyszerűbb díszletet aligha képzelhetünk el egy sörgyári fesztivál helyszíneként.

Az idén negyedik alkalommal megrendezésre kerülő „DreherFeszt” alkalmából, szeptember másodikán a sörforrás közvetlen közelében, a sörgyár területén ismerkedhetnek meg a Dreher Sörgyárak – a többes számot a Nagykanizsai Sörgyárnak köszönhetjük – legjobb és legkülönlegesebb söreivel. Így kóstolható lesz a Mozaik Komlós tanksör, a klasszikus Dreher szűretlen változata, a Hidegkomlós Dreher és a Floral névre keresztelt bodzás sör is. A legizgalmasabbnak a Csokoládés Bak bemutatkozása ígérkezik, mely a klasszikus Bak különleges malátákkal főzött változata, a csokoládé keserűségével és édes gyümölcsös aromákkal.

A rendezők idén is rengeteg sörcsappal készülnek az erre az alkalomra épített sörözőkben, a Talentben, a raklapokból felépülő Rocklapban, a Rekesz Pubban és a TankSörBárban. Lesz nagy és kis színpad régi és felfedezésre váró zenekarokkal és lesz főzőház látogatás is, mely évről évre a "DreherFeszt" legnépszerűbb kiegészítő programja.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Az eredeti cikk itt érhető el