Sörajánló a húsvéti sonka mellé

Ha húsvétról beszélünk, nem feltétlenül a sör jut eszünkbe, mégis van kapcsolódási pont! Most segítünk nektek választani és megismerni a nagy világ húsvéti ihletésű söreit!

husvet4_1.jpg

Természetesen nem mindegy, milyen húst választunk, ettől függ az ajánlott sör fajtája is! A Magyar Sörszövetség sörgasztronómusa szerint idézzük:

  • "A világos lágerek jellegzetes száraz enyhén zöldséges-fűszeres ízükkel, friss malátás zamatukkal remekül illenek a sovány sonkákhoz, és a hozzájuk kínált torma vagy friss retek még inkább kiemeli a sör elegáns enyhén száraz komlósságát.
  • A főtt-füstölt csülökhöz, kötözött sonkához azonban már a sötétebb, félbarna sörök ideálisak, különösen, ha nem fehér kenyeret, hanem kalácsot vagy sötét rozskenyeret választunk a hús mellé, hiszen ezek édeskés, enyhén kesernyés héja jól harmonizál a malátás sörökkel.
  • A zsírosabb, sötétebb színű sertéshúsokhoz, például egy jóféle füstölt tarjához bontsunk ki egy karakteres, sötét (barna) lágersört, hogy a malátás édesség és a pörkölt malátás ízek még jobban kiemeljék a hús füstös-sós ízeit és zsírosabb textúrájával kontrasztosan, szárazabb, teltebb kesernyés ízükkel varázsoljanak el."

Tehát van bőven választék a sonka vagy a locsolkodás mellé is, de nézzük, külföldön milyen sörök születtek húsvét kapcsán:

Húsvéti ihletésű sörök a nagyvilágból

Alameda Brewing Bad Bunny

husvet.jpg

Nyuszi elment locsolkodni, berúgott és randalírozott – aztán a rendőrségen megszületett a sör címkéje. A 8,2%-os sörben egyébként erősen dominálnak a gyümölcsös jegyek, a méz és édes maláta.

Pretty things – Fluffy White Rabbits

A Pretty thins – Fluffy White Rabbits címkéjére csak rá kell nézni, és egyértelmű a kötődés a húsvéti nyulakhoz.

Gouden Carolus Easter Beer

husvet2.jpg

A sör maga egy szép, stílusos kis műalkotást hordoz a címkéjén – de ez ne tévesszen meg senkit, ugyanis ez a sör 10% alkoholt tartalmaz. Igazi húsvéti lakoma mellé dukáló sör!

Mikkeller – Hoppy Easter

husvet3.jpg

A dán sörgyár Indian Pale Ale típusú, 6,6 alkoholszázalékos sörében – ahogy a neve és a rajzon a nyuszi is mutatja – a komló íze határoz meg mindent.

Ti mit isztok húsvétkor?

Forrás:
http://www.blogaboutbeer.com/easter-beer/
http://24.hu/fn/gazdasag/2016/03/24/megvan-milyen-sort-igyunk-a-husveti-sonkahoz/

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Az eredeti cikk itt érhető el

Leave a Reply