Saláta egy lengyel szakácstól

Bármilyen furcsának tűnik, az alapanyagok nagyon is összeillenek!
Egy éve voltam Lengyelországban, ahol egy helyi híresség tartott nekünk főzőtanfolyamot. Sok zöldséges ételt készítettünk (sok finom bort is ittunk hozzá 😀 ). Itt már írtam róla egy elég szemléletes beszámolót, itt pedig az első, ott készített ételt mutattam be.
Többet is reprodukáltam, csak valahogy mindig kimaradtak a bemutatásból… De igyekszem mielőbb hozni őket, mert nagyon finomak, fantáziadúsak és az igazi húsevők is imádni fogják, ha máshogy nem, hát köretként 🙂
Kuszkuszsaláta lencsével, uborkával, aszalt áfonyával és zöldfűszerekkel

Hozzávalók 4 főre:
10 dkg kuszkusz
10 dkg aszalt áfonya vagy cseresznye
5 dkg lencse
1 kisebb kígyóuborka
3-3 ek durvára vágott menta és korianderlevél

Az öntethez:
0,8 dl olívaolaj
1 nagy citrom leve
1 gerezd zúzott fokhagyma
Fél tk só, frissen őrölt bors
A lencsét előző este beáztatjuk.
Az öntethez valókat összekeverjük.
A lencsét puhára főzzük, leszűrjük, kicsit kihűtjük. A kuszkuszt egy tálba öntjük, kicsit megsózzuk. Felöntjük annyi lobogóan forró vízzel, ami félujjnyival ellepi, letakarjuk 10 percre. A kígyóuborkát kb. félcentisre kockázzuk.
A kuszkuszt egy villával fellazítjuk, átkeverjük. Egy nagyobb tálban az aszalt gyümölccsel, a lencsével, az uborkakockákkal és a zöldekkel összekeverjük. Hozzáadjuk az öntetet, átforgatjuk, behűtjük.
Tálalás előtt még egyszer keverjük át.

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Az eredeti cikk itt érhető el