Reggeli lakoma sok sajttal, kétféle kencével

Sült tortilla-szendvicsek – a tökéletes brunch
Még mindig sajtmániában szenvedek, ha tehetem, minden ételbe belecsempészek valami tejterméket.
Legutóbb a hétvégi reggelinket turbóztam fel rögtön négy féle sajttal, köztük természetesen Szarvasi mozzarellákkal is. Kevertem hozzá kétféle mártogatóst, az egyiket a múltkor bemutatott zakuszkával. Persze, ha nincs éppen házi készítésű, beérhetjük bolti ajvárral.
Quesadilla gazdagon, sok sajttal, kétféle mártással

Hozzávalók 2 főre:
2 nagyméretű tortilla
2 nagy tojás
Pár salátalevél
6-8 koktélparadicsom
Négyféle szeletelt sajt, köztük sima és füstölt Szarvasi mozzarella
4 nagy szelet sonka
Kevés olívaolaj
A csípős mártáshoz:
2-2 púpos ek zakuszka v. ajvár és majonéz
1 tk csípős chiliszósz
A tejfölös mártáshoz:
3 púpos ek tejföl
1 ek aprított koriander
Ízlés szerint só és frissen őrölt bors
A körítéshez:
1 újhagyma felkarikázva
1 avokádó szeletelve, héja nélkül
A mártásokat összekeverjük, felhasználásig hűtőben tartjuk.
A tojásokból egyenként tükörtojást sütünk, a végén megfordítjuk és kicsit megnyomjuk, hogy a sárgája kibuggyanjon és kissé megszilárduljon. A tetejüket megsózzuk és borsozzuk.
Magunk elé terítjük a tortillákat, az egyik felükre fektetünk kétféle sajtot, rá jöhet a széttépkedett sonka, egy-egy sült tojás, a vékonyra szelt saláta és paradicsom, majd beborítjuk a maradék kétféle sajttal.
Ráhajtjuk a tortillák másik felét. A grillserpenyőt vékonyan kiolajozzuk, közepes lángon a quesadillák mindkét oldalát addig sütjük, míg kissé megbarnul, a sajt pedig megolvad benne.
Tálaláskor a félbehajtott tortillákat három-három szeletbe vágjuk, még forrón, a hideg szószokkal és a zöldségekkel kínáljuk.

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Az eredeti cikk itt érhető el