Pezsgős ringlóleves nem csak ünnepre

Isteni sűrű leves fehér csokival és zöld citrommal
Elnézést, kicsit eltűntem az utóbbi időben, de karácsony környékén rengeteg dolgom volt.
A mostani recept még az ünnepeket idézi. Én minden évben valami különlegességet főzök, nekem nem kell karácsony a töltött káposztához meg a halászléhez, többször is eszünk év közben.
Ha esetleg nagyobb társaságot várok, kétféle levest szoktam főzni. Az egyik mindenképpen valami húsos, a másik pedig vagy krémleves, vagy gyümölcsleves. Nos, ez most egy gyümölcskrémleves 🙂
Mi hidegen ettük, szerintem úgy finomabb minden gyümölcsleves, de persze melegen is fogyasztható.
Pezsgős ringlóleves fehér csokival

Hozzávalók 4 főre:
80 dkg ringló
Fél l száraz pezsgő
10 dkg fehér csoki + a díszítéshez
1 lime leve és lereszelt héja
2 dl tejszín
Cukor vagy más édesítő ízlés szerint
A ringlót kimagozzuk, negyedekbe vágjuk. Egy lábasba tesszük, felöntjük a pezsgővel és alágyújtunk. Addig főzzük, míg kicsit összeesik, majd összeturmixoljuk. Hozzáöntjük a tejszínt és ismét felmelegítjük. Ha túl sűrű lenne, még egy kis vizet adjunk hozzá. Legyen forró, de ne bugyogjon, mert kicsapódik a tejszín.
Beleöntjük a lime levét, megkóstoljuk, beédesítjük. Teljesen kihűtjük.
A maradék csokiból késsel forgácsokat vágunk.
Tálaláskor pár merőkanálnyi levest tányérba szedünk, a csokiforgácsokkal és a lime héjával díszítve kínáljuk.

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Az eredeti cikk itt érhető el