Parasztreggeli tepsiben sütve

Emlékszik még valaki a szocializmus végnapjainak slágertermékére, az enyhén túlárazott, mélyhűtött parasztreggelire? Nemrég eszembe jutott, és azonmód "újragondoltam", mivel az eredetiben nem kolbász, hanem néhány zsíros szalonnakocka volt, emellett leginkább hagymából és krumpliból állt. Az új megoldás a debreceni mellett tartalmaz hagymát, krumplit, gombát, paprikát és paradicsomot is. Ezt is tojással kell kisütni, de ez a tepsis verzió nemcsak esztétikusabb, egyszerűbb és finomabb is.

Hozzávalók – 6 adag:

6 darab debreceni kolbász

4 közepes krumpli

2 fej vöröshagyma

1 teáskanál só

1 kávéskanél őrölt kömény

100 g gomba

2-2 sárga és piros paprika

100 g koktélparadicsom

4 szál újhagyma

Elősütés lefedve: 200 C fok, 15 perc

8 tojás ½ dl tejjel felverve, ráönteni

Sütés: 160 C fok, 25 perc

Az elkészítés menetét lásd a videóban!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Az eredeti cikk itt érhető el