Nem mind arany, ami Paulaner

Müncheni szűretlen, barna búzasör. Nem is szól rosszul…

Ha már a Salvator apropóján belemerültünk a Paulaner-legendába, ne habozzunk megismerni a sokat sejtetően összetett nevű Hefe-Weißbier Dunkel-jüket sem, (és egyúttal üdvözöljük a kedves bajor nyelvtörőket is).

A Paulaner címkék rajzai nem kicsit groteszkek, és a visszaváltós üveg sem dob a megjelenésen. A logó vonalrajza az alapító testvérről kellemesen rusztikus, de színei túl agresszívek. A vezércímkén 7 szó szerepel, ezt négy betűtípusal oldották meg, ezt nehéz harmonikus tipográfiával megoldani – itt sem sikerült teljesen.
A külső megjelenés összhatása mégsem rossz: láthatóan kitűnő szakemberek dolgoztak azon, hogy vállalható fazont adjanak a Paulaner-portfolio tagjaira.

A kép csak kicsit túloz: a hab tényleg impozáns, de ez az éppen csak áttetsző, opálos, vöröses gesztenyeszín az igazi meglepetés. Csábító illatokkal viszont nem halmoz el: enyhe citrus, cseppnyi élesztősség, semmi egyéb.

Ha valaki nem rondít bele citromkarikát, akkor egy kissé olajos állagú, visszafogottan komlós ízvilágot kap, ami olyan túl sok mindennek akar megfelelni (a búzasörök kedvessége, a bajor sörök maláta aromája, de legyen könnyed is), hogy ez a nagy óvatoskodás sajnos egy kevés önálló karakterrel megáldott sört eredményez, ami a várakozásokhoz képest mindenképp csalódás.

Ha mindenképp ízeket keresünk, akkor piros húsú gyümölcsök környékén képzeleghetünk, az utóíze pedig olyan vékonyka, hogy egy dunkeltől az már-már kínos.

A Paulaner szűretlen barna búzasöre nem tudja teljesíteni azokat a várakozásokat, amit a neve, besorolása, legendája kelt a fogyasztóban. Természetesen ez nem egy rossz sör, hanem egy jelentős sörfőző régió közepes terméke, sajnos kevés önálló karakterrel.

Név: Paulaner Hefe-Weißbier Dunkel
Gyártó: Paulaner Brauerei GmbH
Besorolás: német szűretlen barna búzasör
Kiszerelés: üveges, 0,5 l
Alkoholtartalom: 5,3%

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Az eredeti cikk itt érhető el

Leave a Reply