Négy Évszak Receptjei – megjelent az új szakácskönyvem!

4evszak_borito_vegleges.jpg

Én magam is naponta főzök, piacon vásárolok, a húst a bejáratott hentesnél veszem és a házias ízeket kedvelem, így nem sokban különbözöm az olvasóktól, akiknek a könyv készült.

Legújabb szakácskönyvemben, a Négy évszak receptjeiben 120 olyan főételt találok, mely hónapról hónapra haladva a piacról beszerezhető szezonális alapanyagokra épül.

Manapság, miközben az üzletekben szinte minden alapanyag elérhető az egész év során, egyre több szó esik a szezonális táplálkozás fontosságáról. Én ezzel a szakácskönyvvel szeretnék ehhez a küldetéshez hozzájárulni: az egyes évszakok bevezetőjében összegyűjtöttem a szezonálisan hazánkban frissen elérhető élelmiszereket, mely a bevásárlásnál nyújthat segítséget.

Egy recept a 120-ból:

MELEG SÜTŐTÖKÖS LENCSESALÁTA

Hozzávalók: 200 g barna lencse, 400 g sütőtök, 5 szál újhagyma (250 g), 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor korianderzöld, 2 evőkanál olaj a sütéshez, 1 babérlevél, 1 teáskanál só.
Hozzávalók az öntethez: 1 kávéskanál római kömény, 1 kávéskanál őrölt fekete bors, 1 kávéskanál ánizsmag, 1 kávéskanál őrölt koriander, 1 teáskanál méz, 1 evőkanál citromlé, 4 evőkanál mogyoróolaj, 1 csipet só.
1 adag tápanyagtartalma: 393,2 kcal; 19,4 g fehérje; 11,4 g zsír; 52 g szénhidrát
Dietetikus tanácsa: Cukorbetegek diabetikus mézzel; fogyókúrázók a salátaöntetet csak 1 evőkanál mogyoróolajjal készítsék.
Elkészítés: 1. A lencsét előző este áztassuk be. Másnap szűrjük le, és hideg, sós vízben, a babérlevéllel megfőzzük, odafigyelve arra, hogy ne főzzük szét a szemeket. 2. A sütőtököt vágjuk kockákra, és süssük meg az olajban. 3. Keverjük össze az öntet hozzávalóit. 4. A lencsét keverjük össze a sütőtökkockákkal, a vékonyra felkarikázott újhagymával, a petrezselyemmel és a korianderrel, és locsoljuk meg az öntettel.

Aki szeretne nyerni egy példányt, a blog FB oldalán ringbe szállhat érte!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Az eredeti cikk itt érhető el