Mi kerül menüre a Sörgasztronómiai Héten?

Szeptember 23-29. között első ízben indítunk Sörgasztronómiai Hetet. Kilenc neves budapesti étteremben állítottak össze söröket különböző fogásokkal egy étlapra, kifejezetten azoknak, akik érdeklődnek a sörgasztronómia iránt. A menü minden étterem saját profiljához igazodik, melyet a helyi séf állított össze, egy előétel, egy főétel és egy desszert kombinációjával. Így a Sörgasztronómiai Hét keretében 27 féle étel, 19 különböző sörrel társítva kerül az asztalra. Az éttermek kreativitással és lelkesedéssel fogtak hozzá a menük összeállításához, sokat kóstoltak és olyan párosokat alkottak, amelyek biztosan felkeltik majd az egyelőre nem sörös közönség figyelmét is. De lássuk a pontos menüket.

400 – 1075 Budapest, Kazinczy u. 52.

Előétel: Pácolt lazac filé salátaágyon, szárított paradicsommal, citrusos balzsamkrémmel
Sörpár: Friss, bajor stílusú szűretlen búzasör

Főétel: Leskovacki ustipci (leskováci falatok) hasábburgonyával, ajvárral és hagymával
Sörpár: Közepesen erős, kellemesen keserű ízű, malátás illatú láger

Desszert: Barna sörös Tiramisu
Sörpár: Finom, könnyed ízvilágú, kakaós, kávés lecsengésű sötét láger

Ankert – 1061 Budapest, Paulay Ede u. 33.

Az Anker’tben minden a nemeskomlóval főzött, jellegzetesen kesernyés, malátás világos láger körül forog majd. Kérjetek mellé klasszikus marha vagy csirkeburgert, de lesz bajor perec is.

Borssó Bisztró – 1053 Budapest, Királyi Pál u 4.

Aperitif: Könnyed, friss világos lágersör, cola, mandula likőr, lime narancs elegyével.

Előétel: Citrusos marinált lazac kecskesajttal
Sör: Felsőerjesztésű dupla IPA, erősen komlós ízzel, minimális trópusi gyümölcs jelleggel

Főétel: Malacpofa rókagombával, zöldséges tarhonyával
Sör: Enyhén kesernyés és füstös ízű Stout, hangsúlyos karamellel

Desszert: Mango-maracuja charlotte karamell sörhabbal
Sör: Felsőerjesztésű világos IPA, amerikai komlóval, erős mangó hangsúllyal

Párlat: Sörpárlat

Cactus Juice – 1061 Budapest, Jókai tér 5.

Előétel: Házi készítésű húsos pite
Sörpár: Közepesen erős, kellemesen keserű ízű, malátás illatú láger

Főétel: Sertés szűz borskéregben, baconos hagyma ragu, pirított burgonya, sörös jus, kelkáposzta chips
Sörpár: Óarany színű, cseh komlóval készült, lágy ízű világos sör

Desszert: Barna sörös csokoládé mousse
Sörpár: Finom, könnyed ízvilágú, kakaós, kávés lecsengésű sötét láger

Meat Butique – 1012 Budapest, Lánchíd utca 7.

Előétel: Sonkatál
Sörpár: Aranybarna, telt, édes ízvilágú cseh láger

Főétel: BBQ oldalas, coleslaw, héjában sült burgonyával
Sörpár: Óarany színű, enyhén gyümölcsös illatú lágersör

Desszert: Házi sajttorta áfonyával
Sörpár: Testes barna ale, karakteres belga élesztővel, édeskés pörkölt malátával

Up & Down – 1052 Budapest. Molnár utca 6.

Előétel: Kenegetős (avokádó salsa, padlizsánkrém, hummusz)
Sörpár: Sajátosan telt, karakteres ízű belga láger sör

Főétel: Báránysült ananásszal és currys gnocchival
Sörpár: Testes barna ale, karakteres belga élesztővel, édeskés pörkölt malátával

Desszert: Szarvasgombás fehércsoki mousse, passiógyümölcs
Sörpár: Gyümölcsös aromájú, könnyed, belga apátsági blonde ale

Seasons – 1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 7.

Előétel: Mangalica sonka, marinált grillezett paprikával
Sörpár: Aranybarna, telt, édeskés cseh láger

Főétel: Vargánya gombás fusilli

Sörpár: Sötét színű, tömény, édes illatú enyhén kávés ízvilágú barna sör

Desszert: Rebarbarás epres panna cotta
Sörpár: Élesztőtől opálos, citrusosan friss búzasör

Stex – 1085 Budapest, József krt. 55-57.

Előétel: Sonkatál olívabogyóval, parmezánnal, házi focacciával
Sörpár: friss bajor stílusú szűretlen búzasör

Főétel: Lávakövön grillezett vastag hátszín, vaslapon sült töltött burgonyával
Sörpár: Nemeskomlóval főzött, jellegzetesen kesernyés, malátás világos láger

Desszert: Somlói galuska, karamellcsíkos réteslapon
Sörpár: Német stílusú, aszalt gyümölcsös ízvilágú, nehéz, sötét baksör

Csatlakozz a Facebookon a Sörgasztronómiai Hét eseményhez, hogy értesülj a finomságokról ITT.

Az eredeti cikk itt érhető el

Leave a Reply