Még egy Szarvasi sörmestert Lacikám?

A gyerekrajznak tűnő színes címkék akár jelezhették is volna, hogy milyen lesz ez a sör, de mégis a pohár felé nyúltam…
Így szokott kezdődni minden vicces vagy rettenetes, utólag elmesélt alkoholos sztori, ez sem kivétel.

Nincs rá jobb szó: kamu.

Special Hoplager Beer

img_9189.JPG

Illat: valami sör
Szín: bíztató
Íz: malátás felhangokkal igyekvés, de a tapadós buta hosszan forralt komló keserű, az elejétől a végéig elkíséri a kortyot. Na itt bukott el nálam a projekt.
Nincs karaktere, vizes, nem érzek semmilyen tartalmat. Friss élesztős jelleget annál inkább.

A sör gerincét a komlózás adná. Ilyen-olyan-amolyan malátássággal. De üssük csak fel egy kicsit a Sernevelés szótárat: Keserűkomlózás

"Az első, legkorábban a forrásban lévő sörléhez adott komló célja a sör keserűség „gerincének” beállítása, ezért ezt keserűkomlózásnak nevezzük. 60 perc forralás után a kioldható keserűanyag tartalom nagy része beleoldódik a sörbe, viszont ennyi idő alatt az íz és aromaanyagok elpárolognak."

Na ez a komló alaposan túl volt tolva ezen a forralási limiten, innentől olyan károsodást szenvedett a sör, ami helyrehozhatatlan.

img_9186.JPG

Olcsó-nem olcsó, bárhogyan is nézzük a blog nem ajánlja.
-szűretlensége:opálos
-Alkohol: 5,1 % V/V
Untappd értékelésem: 0,5 lenne ha fent lenne a sör.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Az eredeti cikk itt érhető el

Leave a Reply