Május 1 update – az athéni elvtársak

Kellemes meglepetéssel szolgált az ügyvédünk, akit a Kiskörúti túránkról szóló beszámolónkban már megismerhettetek. Május elsején Athénban volt, és röviden beszámol nekünk arról, hogy milyen odakint a majális. Köszönjük, riszpekt!
Drága Feleim!
Tekintettel a nemzetközi munkásmozgalomra és a népek barátságára, míg ti itthon múlattátok az időt, az Athéni elvtársakat látogattam meg.
A görög proletárok még mindig a gaz immmprealisták igájában nyögnek, bár éppen ottlétemkor sikítottak és üvöltöttek az előadó hölgyek. A nép pedig zúgott, mint a Volga!
Ezt tényleg komolyan kell venni, csak úgy zúgott-zengett a munkásmozgalom.
Eccóval Göröghonban nem piros betűs ünnep a Május Elseje.
A görög elvtársakat nem kell félteni, öntudatosak és sztrájkolnak, kint ragadt honfitársnőnk szerint néha hónapokig, pl a tanárok.
Nem értettem mire jó ez nekik, de kiderült, hogy a görög munkások otthonaikban sztrájkolnak, tehát nem kell pingpongozniuk és kártyázniuk a villamos-remizben, hanem otthon szürcsölik az ouzojukat….metaxájukat…
Szóval az ottani május 1 tisztán mozgalmi, sehol Koós János, sehol Gyurcsány Ferenc (honnan tudja a windows helyesíró programja, hogyan kell írni a min. eln nevét? Rejtély…..) csak proletárforradalom, de az permanensen.
A sör-virsli perec háromszöget nem láttam, de nem is nagyon kerestem
Körúti Ügyvéd
Athén
Stúdió!
Nézegessetek görög mozgalmat! Klikk a képre, tán nagyobb is lesz.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Az eredeti cikk itt érhető el

Leave a Reply