Léhűtő Tapas Bar – rock’n’roll és tunkolás

lehuto.jpg

Amióta polgárjogot nyert a kézműves sör és már nem kell külföldre zarándokolni egy jó szortimentért, a craft-beer pubok közti versengés némileg áttolódott a gasztronómia színterére. Hol ehetem a legjobb ételt a sörömhöz? A Kandallóban kezdetektől fogva hamburger járt a kézműves sörhöz, aztán tavaly mindannyiunknak feladta a leckét a Bestia. Idén beelőzött a Krak’n’town angolos és a Malter közép-európai pubfoodja.
Imádjuk, ha verseny van, ez ösztönöz igazán a teljesítményre. Most tehát a Léhűtő adja fel a leckét a többieknek a frissen nyitott mediterrán tapas-bárjával. Spanyol sonkától és baszk kolbásztól, a szardínián és csevapon át a garnéláig és hátszínig minden, amit kapunk első osztályú és nem csak a nevében hordozza a spanyol tapas hagyományt, hanem stílusában is. Itt minden, amit András, a horvátországi és spanyol konyhai múlt után hazaköltözött szakácsunk kiad a keze körül, az izgalmas, erős ízekről szól, ezektől az ételektől fel lehet pörögni! Ű
Nem lankasztó polgári vacsora, nem különleges fine dining, nem olcsó fesztiválkaja – ízek, stílus, pörgés, rock’n’roll és tunkolás! Igen: tunkolás – ezeknek a tapasoknak – pl. a garnélának – olyan szósza van, hogy azt kitunkolni a bagettel van akkora kéj, mint a rákhúst ropogtatni.
És most, hogy mindehhez a világ legkönnyebb, legelegánsabb ivósörét, a Hekkelberget is lehet rendelni, igazán megéri kipróbálni.

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Az eredeti cikk itt érhető el

Leave a Reply