Látogatás Truchtlachingba

Ím eljött az ősz, aztán a tél, és eljött a baksör szezon is. Ennek apropójából egy boros sörkedvelő (Zsolt), egy sörgyűjtő (Jani), egy keményvonalas (hasonlóan az egybegyűltekhez) sörfan és ratebeer értékelő (Ogre), egy sörboltos (Ákos) és egy sörblogger (Rolli) útnak indult Bambergbe, hogy többek között felmérjék a bambergi bakokat, és ami korábbi látogatásunkból még kimaradt. Természetesen nem csak ezen fajta sörökre fókuszáltunk, és ki is használtuk az alkalmat a főzdék látogatására és söreik kóstolására.

Ennyire azért ne menjünk elébe a dolgoknak, ugyanis Bamberg felé utazva utunk először Truchtlachingba, a 2008 közepén nyílt Camba Bavaria sörfőzdébe vezetett. Választásunk azért is esett erre a főzdére, mert a kínálatukban fellehető Imperial stout, IPA, Black IPA, és igazi kuriózumként Bourbon hordóban érlelt sörök is. Ez a filozófiájuk is, ugyanis azt vallják, hogy a hagyományos német sörök mellett más fajtákat is igen magas szinten állítsanak elő. A kis falu végén található maga a sörfőzde és az éttermük, amit ősz végével bezárnak, és csak márciusban nyitnak meg, így sajnos csapolva nem tudtunk kóstolni söreik közül. A hely varázslatos feszített tükrű mesterséges tóval (ilyet sem láttam még), és végtelenül csendes és nyugodt környezettel annak ellenére, hogy út mellett-alatt van. Azonban ez nem szegte kedvünket, ugyanis Hubert, a Camba Bavaria egyik sörssommelier-je egy alapos kóstolót rittyentett nekünk, néhány egyenesen az erjesztőtankból érkezett frissen. Így meg sem álltunk 14 félének az ízleléséig, és ahogy telt az idő, egyre szélesebb mosollyal döntöttük magunkba a finomságokat. […] Bővebben!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Az eredeti cikk itt érhető el

Leave a Reply