Langyos, különleges saláta az egészség jegyében

Laktató saláta különleges alapanyagokkal
Nemrég libacombot sütöttem, a kacsa és ez is a kedvenceim. Lassan, alacsony lángon, ropogós-omlósra készítve, szerintem az egyik legfinomabb dolog a világon.
Mondhatnám, hogy pont ebben a salátában képzeltem el a sült libacombot, de ez nem teljesen így van. A többiek (mármint a kis finnyás gyerekeim) finom libazsíros tört krumplit és sok savanyúságot kaptak hozzá, ez pedig az én tányéromra került 🙂
Langyos saláta libacombbal, édesburgonyával, mozzarellával

Hozzávalók 4 főre:
2 libacomb
2 édesburgonya
1 csomag rukkola
2 mozzarella golyó
2 gránátalma
Só, bors
1 nagy ág rozmaring
(Olíva)olaj
Az öntethez:
1 ek méz
2 ek mustár
4 ek olívaolaj
2 ek vörösborecet
1 gerezd fokhagyma
1 csipet só és bors
Az öntethez a mézet simára keverjük a mustárral, megsózzuk, -borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát. Mehet hozzá az olaj és az ecet, mikor egynemű, hűtőbe tesszük felhasználásig.
A libacombba masszírozzuk a sót és borsot, egy tepsibe ültetjük, rátépkedjük a rozmaring-leveleket, lefedve 160 fokon kb. 1,5-2 órát sütjük. Akkor lesz jó, ha a csont mellé szúrt kés könnyen beleszalad. Ekkor levesszük a fóliát, magasra állítjuk a sütőt és rápirítjuk a bőrt.
Kivéve langyosra hűtjük.
Az édesburgonyát meghámozzuk, ujjnyi csíkokra vágjuk. Meglocsoljuk kevés olívaolajjal, megsózzuk, kézzel összeforgatjuk. Elterítjük egy tepsin, 200 fokos sütőben 20-30 perc alatt puhára sütjük (sütőfüggő, ellenőrizzük). Ezt is kissé kihűtjük
Tálaláskor 4 nagy tányéron elosztjuk a rukkolát, az édeskrumpli-hasábokat, rátépkedjük a húst majd a lecsepegtetett mozzarellát. Közvetlen fogyasztás előtt megcsorgatjuk az öntettel.

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Az eredeti cikk itt érhető el