Közeleg a Karácsony

Szépen lassan kezdik a kereskedők komolyan venni a sör iránti megnövekedett érdeklődést és még inkább a minőségi sörök státuszának emelkedését. Ami most kínálatba kerül, az évekkel ezelőtt a hihetetlen kategóriának számított. Megjegyzem ezt is felül lehet múlni, de ezt még türelemmel ki kell várni!

Kezdjük a közönségkedvenc Spar Ínyenc Katalógus sörös szekciójával, mely akció egészen Karácsonyig tart! Az állandó kínálatú belga söreik az elfogadható 649 forintért kaphatóak és közülük a talán nem annyira ismert Bush Ambert emelném ki a maga 12%-os alkoholtartalmával. Aki ennyit mégsem akar adni belga sörért, annak még mindig ott vannak a már jól bejáratott Leffék és Hoegaarden sörök. A decemberre való tekintettel ajánlom az Erdinger téli kiadását a Schneeweißet.

spar_inyenc_1.jpg

A másik lapon már nincsenek különlegesebb sörök, az Edelweiss a szokásos akciós áron van, ahogyan a Budweiserek is. Viszont a Zipfer Heller, a Dreher Bak és a Pilsner Urquell kifejezetten kellemes vételnek számít mostanság.

spar_inyenc_2.jpg

Akiknek esetleg az angol sörök hiányoznának, azoknak a heti InterSpar akcióból a Fuller's palettájáról ajánlós a Golden Pride, az ESB és az India Pale Ale, de amúgy a többi sörük is finom.

spar_fullers.jpg

Az InterSpar Ajándékkatalógusában, mely természetesen Karácsonyig érvényes, három új díszdobozos sörkészlet van. A Lobkowicz öt doboz világos mellé ad egy poharat, amit ha 300 Ft/dobozzal számolok akkor a csinos pohár 200 forintot kóstol. Bár majd lejjebb látható, a Tesco 150 forinttal olcsóbban adja. A Nincsen kettő négy nélkül dobozban levő két-két üveg Charlie Firpo – Johny Firpo éppen az áránál van, de legalább szép a csomagolása és vicces a neve. A Kézműves Sör nevezetű hat üveges csomag tartalmáról a mennyiségen kívül egyelőre annyit tudni, amennyi a képen látszik, azaz van benne meggyes, szilvás és cseh jellegű pilsner. Igyekszem mihamarabb utánajárni.

spar_pakk.jpg

Az eheti Auchan katalógus is tartalmazza a Hedon Firpo válogatást, igaz kettőszázért többért, de emellett van három fajta belga pakk is, méghozzá gyönyörű kehellyel. Tételesen a Delirium Tremens, a Bush Noel és a La Trappe közül választhatunk. A Guinnes Draught dobozt a Tesco is árulja emlékeim szerint hasonló áron. A Grimbergen újdonsága az ünnepi sör, a Noel 7.5 dl-es üvegben már akár kisebb ajándéknak beillik. Az utolsó pakk, a Sierra Nevada Sidecar Orange Pale Ale egyenesen az újvilágból érkezett, az ennek megfelelő árazással, azaz hatfelé elosztva egy üvegre 750 forint adódik. Szép pontszámokat kapott a ratebber.com oldalon, ha van hozzá egy jó söröket kedvelő baráti társaság, akkor egyértelműen jó vétel.

auchan_unnepi_2.jpg

A Tesco kínálatából a két belga doboz közötti cseh Lobkowicz a tuti, akár többet is érdemes belőle venni, hogy meglegyen a pohárkészlet, ráadásul egész hónapban ennyiért lesz.

tesco_doboz.png

A Grimbergen Noel a Lidlben is beszerezhető a héten, de több boltjukban a Steenberge pakkot is láttam 2499 forintért.

grimbergen_noel.png

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Az eredeti cikk itt érhető el