Korianderes sárgarépa krémleves pirított földimogyoróval

Az előítéleteket már most kéretik sutba dobni! Tudom-tudom, a sárgarépához való hozzáállásunkat kissé elhomályosítják még az óvodás évek menzás időiből felmerülő rémképek a finomfőzeléknek nevezett karfiolszagú masszáról. A sárgarépát színe világa, vitamin tartalma és nem utolsósorban elérhetősége miatt önmagában is egy meglehetősen értékes zöldségnek tartom, néha csak megpucolok három szálat és elmajszolom az esti tévénézés alatt. Főve is szeretem, csak nem találtam meg azokat a fűszereket, amelyek igazán hűséges társává válhatnak. Eddig!

Hozzávalók

4 szál, nagy, igazán érett sárgarépa (a kontroll végett meg is kóstolhatjuk, hogy elég édes-e)

1 fej vöröshagyma

2 fej fokhagyma

1 dl tejszín

1 dl kókusztej

só, bors, majoranna

friss koriander

1 marék földimogyoró

A zöldségeket puhára főzzük annyi vízben, hogy éppen ellepje, majd hozzáadjuk a fűszereket, a tejszínt, és a kókusztejet. Egy botmixer segítségével összepürésítjük, és hagyjuk hűlni fél órát. A földimogyorót egy kisebb serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül, meg-meg rázogatva 5-6 percig pirítjuk, tálaláskor az összetépett friss koriander levél ölelésében a levesbe szórjuk.

sss.jpg

P.S.: Fütyülni még mindig nem tudok 🙁

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Az eredeti cikk itt érhető el

Leave a Reply