Ilyen is van- Trónok Harca sör

Nem rég kezdődött a Trónok Harca sorozat 6. évada, amely világszerte hatalmas népszerűségnek örvend, így nem meglepő, hogy az őrület a söripart sem kerülte el. Az HBO és az Ommegang sörfőzde együttműködésében jött létre a 6 darabból álló sörszéria, nézzük őket egyesével:

pivo_got2.jpg

  1. Iron Throne Blonde Ale

A Vastrónról elnevezett ale típusú sört dobták piacra először, még a 3. évad kezdete előtt. A 750 ml-es üvegekben palackozott 6,5 alkoholszázalékos ital ízében a maláta dominál, színében az arany dominál, hasonlóan a trónt birtokló Lannister családhoz.

  1. Take The Black Stout

Az Éjjeli Őrség inspirálta sörből már kétszer annyit gyártottak, mint a széria első darabjából. Ez a sötét, stout típusú ital csokoládés, kávés és karamellás aromával bír, talán ez az íz- és színvilág hasonlíthat leginkább arra az érzésre, ami a Westerost védő kitaszítottakat jellemzi.

  1. Fire And Blood

A 4. évad kezdete előtt került forgalomba ez a red ale, melyet Daenerys Targaryen és három sárkánya: Drogon, Rhaegal és Visieron inspirált- mindhármuk külön címkét kapott a gyártás folyamán, mindegyiket a Trónok Harca vizuális effektekért felelős szakembere tervezte.

  1. Valar Morghulis

Minden férfinak meg kell halnia- ez a sörnév már egy Facebook szavazáson nyerte meg az első helyet, így lett a negyedik a sorban. Ez a 8 alkoholszázalékos ale típusú sör Braavos városában élő arc nélküli emberek rettegett mondásáról kapta nevét.

  1. Three-Eyed Raven

A szimbolikus Háromszemű holló többször feltűnt már a sorozatban és nem lepődnénk meg, ha később még nagyobb szerep jutna neki. A 2015 áprilisában megjelent sör annyira sötét színű, hogy szinte már fekete, az íze pedig ennek ellenére meglepően könnyed.

  1. Seven Kingdoms

A Hét Királyság, a sorozat eddigi utolsó darabja idén áprilisban jelent meg az évad premiere előtt. Ez a gyümölcsös ízesítésű ital a belga típusú búzasörök és az amerikai komlóban gazdag sörök házasításából született.

Szerintetek hogy nevezzék el a sorozat következő tagját?

Forrás:
http://www.ommegang.com/

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Az eredeti cikk itt érhető el

Leave a Reply