Gyomormelengető paradicsomos csirkeleves

Sűrű, fűszeres leves nyári hangulatban
Sokszor nézelődöm külföldi oldalakon új receptek után kutatva, most valami gyors “agyas” levest kerestem. Mi ezt a szót használjuk arra, hogy megáll benne a kanál 🙂
A választásom erre az olaszos hangulatúra esett, itt találtam. Ez aztán annyira sűrű, hogy magában jól lehet vele lakni, bár a leírás szerint friss kenyérrel fogyasztandó 🙂
Parmezános csirkeleves

1 l húsleves
2 egész, főtt vagy sült csirkecomb
1 zöld kaliforniai paprika
3 gerezd fokhagyma
1 nagy hagyma
2 dl passzírozott paradicsom
10 dkg reszelt parmezán
1 tk oregano
Fél csokor friss bazsalikom
5 dkg orecchiette tészta
Pár csipet chilipehely, aki csípősre szeretné, tehet többet is
1 ek olívaolaj
Só, bors
Egy lábasban az olajon megpirítjuk a hagymát, a végén belenyomjuk a fokhagymát is. Mikor megérezzük az illatát, mehet hozzá a felkockázott paprika is. Pár percig együtt pirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével és a húslevessel is. Beleszórjuk a parmezán ¾-ét, chilipelyhet és az oregánót lefedjük, alacsony lángon kb. 20 percig főzzük. Beleszórjuk a tésztát, puhára főzzük. Ha nagyon elfogyna a lé, kevés vízzel pótoljuk, de ennek egy elég sűrű levesnek kell lennie.
Végül beletesszük a csirkecombokról letépkedett húst és a durvára vágott bazsalikomot, beállítjuk a sóját, alaposan megborsozzuk és még egyszer felforrósítjuk.
A legjobb azonnal fogyasztani, a maradék parmezánnal megszórva.

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Az eredeti cikk itt érhető el