Gomba headbang: Sörözés elázásig

Bármennyire szörnyű címet is sikerült kreálnunk ennek a postnak, ez a cucc kiváló, ne ítélj elsőre! (Meg fogsz lepődni) a gomba nagy kedvenc nálunk mostanában, és amúgy is mindig próbálok arra törekedni, hogy a zöldség és a hús elfogadható arányban párosuljon a tányéron, és ezt most maradéktalanul sikerült összehozni. A sör, amit a recepthez használtunk, egy kiváló Oatmeal Stout, amely ajándékként került a házunk tájára. Utólag is köszönet érte.

Az életérzés pedig nem más mint, amit mi, fiatalok igen gyakran átélünk vasárnap délelőttönként, amíg elmászunk az ágyunktól a varázslatosan (ámde minek) megterített étkezőasztalig, hogy egy nagyot kortyoljunk anyu életmentő tyúkhúslevesléből: "Úgy érzem magam, mint, aki egész éjjel fejjel lefele lógott egy hatalmas söröshordóba." Na igen… 1..jpg Részeges gombafejek marhulása Hozzávalók: 50 dkg darált marhahús 50 dkg nagy fejű gomba 10 dkg cheddar sajt 2.5 dl jó minőségű barna sör 3 fej fokhagyma őrölt római kömény 2 db babérlevél szerecsendió só, bors Először is alaposan megmossuk a gombafejeket, megszabadítjuk őket a tönkjeiktől, majd egy kivajazott tepsi aljára helyezzük az egészet leszaggatott tönköstül-mindenestül. A marhahúst (most szigorúan tilos sertésre/pulykára cserélni) pici olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a babérlevelet és egy fél teáskanál római köményt. Emlékszem, mikor először használtam életemben római köményt, hogy idegenkedtem tőle, most meg már a tejbegrízt is képes vagyok azzal ízesíteni. Na, jó, nem. Ha a hús rózsaszínből barnába borult, akkor vagyunk kész, és húzzuk le a tűzhelyről, hogy egy kicsit kihűljön, mielőtt a gombafejekbe tuszkoljuk. Ezalatt a sajtszószt fogjuk elkészíteni, méghozzá úgy, hogy egy kisebb lábosban felforraljuk a barna sört, keresünk egy jó kis habverőt, és elkezdjük szépen hozzáadni a lereszelt cheddar sajtot, szigorúan kevergetés mellett közepesnél picivel magasabb lángon. Ha mindent jól csináltunk, kb. 5 perc alatt az ízletes sárga sajt felolvad, és barna színt ölt magára. Ha a husi nagyjából kihűlt, a gombafejeket szépen megtöltjük vele, de az se baj, ha mellémegy:kétségtelenül az összesült gombatönkök a marhahússal és a sajtszósszal a tepsi alján fogják a legizgalmasabb részét képezni az ételnek. Végül 20 percre sütőbe helyezzük, fő, hogy a gomba kellően ropogós és ress maradjon.
Bon Appetit! 5..jpg 2..jpg

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Az eredeti cikk itt érhető el

Leave a Reply