First India Pale Ale

2017 júliusára datálható annak a ténye, hogy üvegtöltetét a nagyérdemű már poharába is
töltheti. Kettő személy, név szerint Kurucz Gergely illetve Kurucz Dániel részére tartozunk mélyre hajló tisztelettel. Egy testvérpáros nagyratörő álma a First craft beer. S ha már kis hazánkban, akkor nem mehetek el szó nélkül a miskolci Zip sörfőzési technológiájának és a testvérpáros fúziója mellett, mert így kerek a történet, hogy ma egy remek Ipa kerülhetett a poharam ölelésébe. A helyszín fővárosunk egy szeglete, a Váci út, mára már egy sörparadicsom, mert a főzés folyamát szemmel is követhetjük, de a lényeg, hogy a végterméket is fogyaszthatjuk, csapról, dobozból és vagy üvegből.
Illatában a komló kalauzol végig és nem fukarkodik, üdítő módon köti le a figyelmem annak keser világával. Figyelmes házigazda, s citrusos jegyeit is beállítja a kíséret soraiba, finom trópusi gyümölcsösséget ködét engedve illatára. Majd az illatkép végén érződik egy kopottas, édeskés hatás enyhe jelenléte.
A pohár ölelésébe töltve is kényeztet, patinás arany színével a pára opálosságot kölcsönző homályával. Habtakarója tartós formát ölt hófehér színével, csak komótos lassúságával indul a múlás útjára.

Selymes pezsgésével nyitja a korty leiratát, szinte savas kíséret nélkül. A szénsav távozását már átszövi a komlózottság keserű világa, melynek ereje lassan fokozódik.

A korty folytatásában a citrusos jegyek is meghatározó módon írják üdítő, gyümölcsös érzetüket a sorok közé. Ezen gyümölcsös támogatás magával hoz egy vékony, érett, édes árnyékot.

A történet vége felé kanyarodva, végjátékában eggyé olvad ízhatások fogadnak és kínálják a lecsengés, már a komló keserű ízével megfestett hosszú elmúlását.


A First az első.


A folytatás sorait írva, vízióim szerint maradok határon belül, hamarosan töltöm is a poharamba.
Árpamaláta, komló, komlókivonat, élesztő.
5.6% V/V
0.33L
Magyarország
Az eredeti cikk itt érhető el