Dr. Genya és szülővárosa bolondjai

Van egy város, aminek egyetlen problémája, hogy túl száraz a bőre minden népség máshogy írja a nevét, Bruges, Brugge, Brügge (gondolom az Abu-Dzabi féle erőltetésen felbuzogva nálunk meg Brűzs-nek kell majd)…

Nos, tényleg ez az egyetlen problémája, mert képzeljünk el egy olyan várost, amit a kb. ezer éves működése alatt minden uralkodója, legyen az francia, spanyol, osztrák vagy holland, valamennyien csak építettek, ráadásul pezsgő gazdasági és kulturális központ évszázadok óta. Pár fotó a Szabadcsapattól:

Kétségkívül az egyik leghangulatosabb hely a világon, sőt ha kikacsintunk a turista-üzemmódból, akkor két pikáns érdekességet is a tudunk a helyhez kötni: ugye innen származik Dr. Genya, valamint a Brugse Zot sör. Dr. Genya is nagy kedvencem, de ahogy rendszerint, most is inkább az alkoholra koncentrálnék…

A Brugse Zot (~Brugge Bolondjai) igazi különlegeség, az egyetlen valóban Brugge-ben főzött sör, és mivel Belgiumról van szó, nem meglepő módon egy ale-ről beszélünk.

Amikor a nyár végén itt jártunk, egy helyi vendéglőben természetesen céltudatosan ezt a sört kértük, csapolva.
Opálos narancs-szín, szép hab, friss gyümölcsös és élesztős illat jellemzi. Meglepően szénsavas; mézes, malátás, citrusos, banános ízek, de mellette a komló szárazsága is érezhető. Ez leírva nagyon töménynek tűnhet, de a belga sörök között alacsonynak számító alkoholtartalom miatt kellemesen frissítő volt.

Név: Brugse Zot
Gyártó: Huisbrouwerij De Halve Maan
Besorolás: belga világos ale
Kiszerelés: csapolt
Alkoholtartalom: 6%

Sörgerilla: 8,5
Spongyabob: 9
Smeagol: 7,5

Ja és jelölj az iwiw-en, mintha nem lenne holnap!

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Az eredeti cikk itt érhető el

Leave a Reply