Currys cukkini-ragu bulgurral

Itt az ideje bebizonyítani magunknak, hogy a gyermekkorunk sötétebb bugyraiból előbukkanó rémkép a nagyi által készített, ám de általunk állaga és ízvilágának egyöntetűsége miatt sohasem igazán kedvelt tökfőzelékről már a múlté. Ma már a fogyasztó számra könnyen elérhető tökfélék széles skálája biztosít lehetőséget arra, hogy minél változatosabb, ízletesebb és egészségesebb ételt hozzunk ki eme fantasztikus zöldségből.

IMAG0830_1.jpg

Currys cukkini-ragu bulgurral

Ne habozzunk tehát, fogjunk egy közepes tököt/ cukkinit / patisszont. Hámozzuk meg, szeleteljük cikkekre, majd kevés olívaolajon pirítsuk meg. Ha a cukkini kezd üveges tetszetűvé válni (de még ress), rádobhatjuk a paradicsomot, majd a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk egyet rottyanni. Végül hozzáadjuk a tejszínt, és ízlés szerint curryt szórunk bele.

A bulgur tökéletes köretként szolgál a curry keleties ízvilágához. Roppant egyszerű elkészíteni is, nincs más dolgunk vele mit egy csipet sót szórni rá, és forró vízzel felönteni, majd 20 percig állni hagyni.

IMAG0827.jpg

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Az eredeti cikk itt érhető el

Leave a Reply