Biosört melengetnek Bajorország kebelén

"A Világváros, melynek szíve van" – hirdeti München mottója. Ki gondolná, hogy a bajor világváros szívében, az elsőszámú szimbólumnak számító Új Városháza udvarán nem valamelyik emblematikus, közismert bajor sört csapolják, hanem egy apró biosörgyártó termékét, a Riedenburger szűretlen világos sörét.

Mitől érdekes a Riedenburger Helles?
Először is: üzletileg egyre sikeresebbek a biosör-gyártók, és bár a Szabadcsapat nem feltétlenül híve néhány divatos sör-hóbortnak (pl. extrahidegen csapolt ale-ek, trendi csomagolású de középszerű partysörök), ezúttal kifejezetten üdvözli ezt a divatot. Kiemelkedő minőségű, önálló karakterű italokat köszönhetünk neki.
Másrészt: a Riedenburger olyan ősi gabonafajtákat használ, melyek nem csak Bajorországban, de világszerte is különlegességnek számítanak: mint az einkorn (egyszemű búza) vagy az emmer (kétszemű búza), amelyek a gyengébb termésátlaguk miatt teljesen kiszorultak a modern mezőgazdaság fókuszából.

Pár fotó a helyszínről:

Neues Rathaus – az Új Városháza A híres harangjáték
Itt fogyasztottuk a Riedenburgert Van hangulata
Van mit nézegetni sörözés közben München egyik remek helye ez az udvar
Lehet, hogy mégis csípem a neogótikus stílust? Ügyelnek a részletekre

Meglepő, hogy bár München, mint az egyik legnagyobb európai turistacélpont kellős közepén, az elsőszámú, kihagyhatatlan látnivaló belső udvarán iszogattunk, pontosan annyit fizettünk egy korsóért, mint bármelyik osztrák strand büféjében egy Puntigamer+műanyagpohár kombóért 🙂

Riedenburger Helles

Szép hab, malátás illat, az átlagnál kissé szénsavasabb, könnyed, kiegyensúlyozott sör. Szűretlen, inkább kissé édes, mint komlós, ami alapból nem lenne nyerő nálunk, de a frissítő jellegéhez mégis kitűnően passzol.
Sörgerilla: 9
Spongyabob: 9
Smeagol: 7

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Az eredeti cikk itt érhető el

Leave a Reply