Barackos, sajtos, aszalt szilvás saláta, köret vagy desszert?

Krémes, édes-sós finomság ínyenceknek
Imádom a gyümölcsös-sajtos salátákat, itt már van is egy ilyen recept.
Szerintem nem is hús, hal vagy sült zöldsége mellé valók, bár az édes-sós ízek kedvelői kifejezetten szeretnék 🙂
Én csak úgy simán magában szoktam enni, annyira imádom… Amíg el nem fogy, ez a reggelim, ebédem és vacsorám 🙂
Ezt a receptet sajnos már nem tudom, hol találtam, de örök hálám a kitalálójának 🙂
Aszalt szilvás, barackos sajtsaláta

Hozzávalók:
20 dkg trappista (vagy hasonló, nem túl kemény sajt)
20 dkg őszibarackbefőtt
10 dkg aszalt szilva
3 ek majonéz (receptem itt)
3 ek tejföl
Fél tk fahéj
2 tk rum
Só, bors
A sajtot és a barackot egyforma, kb. 1,5 cm-es kockákra vágjuk, az aszalt szilvákat 4 darabba. A majonézt kikeverjük a tejföllel, rummal, fahéjjal, kis csipet sóval és frissen őrölt borssal. Összeforgatjuk a sajttal és a gyümölcsökkel, fogyasztásig pár órára behűtjük.

Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!
Az eredeti cikk itt érhető el

Leave a Reply