Alkoholfogyasztásért bírságoltak a 7. kerületben, 20 lépésre onnan, ahol már szabad volt inni

o

Tanulságos esetet osztott meg Facebookján Klock-Balog Péter, aki barátjával együtt leült a Keleti pályudvarnál egy utcai padra, hogy egy sört iszogatva beszélgessenek. Sajnos egy paddal odébb kellett volna ülniük.

Péter posztját változtatás nélkül közöljük, azzal a kiegészítéssel, hogy a “rendőrök” valószínűleg rendészek (közteresek) voltak.

TEGNAPI BÜROKRÁCIA ERROR:
Ártatlan iszogatás péntek este. Sétálgatunk a városban, szembe jön egy kisbolt, kitaláljuk, hogy veszünk 1-1 sört, majd sétálás közben megisszuk. A Keleti pályaudvarnál voltunk Jorgoszal, leültünk egy padra út közben, hogy megigyuk a kis Soproninkat. Köztudott, hogy a hetedik kerületben nem szabad közterületen alkolholt fogyasztani. A Keleti pályaudvar már a nyolcadik kerületbe tartozik, ahol szabad. Egy baj volt… A pad, ahová leültünk, még a hetedik kerülthez tartozik. A kerületek határa a Rákóczi útnál van, mi viszont 20 méterrel a 8. kerület határától ültünk, ami még 7. kerület. Beszélgettünk kultúráltan, majd megjelent 3 rendőr. Lenéző stílusban elkezdték a vállunkat veregetni, kérdezgették, hogy tudjuk-e, kik vagyunk, hol vagyunk és mit csinálunk. Erre én : Igen, a Keletinél, de ez még a hetedik kerület?” A rendőr: “Na idefigyeljen, igazolja magát rohadt gyorsan, személyit és lakcímkártyát kérek. Majd utána megbeszéljük, hányadik kerület ez.” Igazoltattak, közben végig fotóztak minket megállás nélkül. Söreinket minden oldalról, minket is. Pózoltam is nekik. Gondolkodtam, hogy írok majd az ORFK-nak, küldjék át a képeket, mert ki akarom rakni Instára. Közben végig lenéző hangnemben beszéltek. “Kedves Péter és Jorgosz barátaim! Remélem, az eset jó tanulópénzként szolgál majd a törvények betartására.”
Lényeg a lényeg, kaptunk egy 5000 forintos helyszíni bírságot. Ha 30 napon belül nem fizetjük be, 50 ezer…

Jorgosz mondta, hogy kidobjuk a söröket. A rendőr erre röhögve válaszol: “Hagyják, nem kell kidobni. Sétaljanak az utca elejére (20 lépés kb.), ott már megihatják nyugodtan, az ottani kolkégák már nem bírságolnak”

ÉS IGEN! Elismerem. Törvényt sértettünk. A büntetés jogos. De a hatóság fellépését nagyon szemét dolognak tartom. Áh, hányszor hívtak már ránk rendőrt… Hányszor kaptak el hasonlóért…. De minden esetben csak figyelmeztettek, hogy menjünk onnan, azt csá. A tegnapi kollégák nagyon unatkozhattak, nagyon fontosnak akarták magukat érezni. Most biztos örülnek, hogy végre bűnözőket kapcsolhattak le, akik ki mertek bontani út közben egy sört az utcán. 20 méterre a határtól, amin túl már ez nem tilos. Még ha kirívóan viselkedtünk volna, meg hangoskodtunk volna, azt mondom oké. De csak ültünk egy padon és halkan beszélgettünk, ennyi…
Bár mondták, hogy nem muszáj fizetni, elmehetünk közmunkát végezni 😀

Címkép: Wikipedia

Az eredeti cikk itt érhető el