A legjobb sörös Guiness-rekordok

Mint mindennek, a söröknek is megvannak a maga rekordjai. Ezúttal a legjobb, legérdekesebb sörös Guinness-rekordokból szemezgettünk.

beerrecord.jpg

Lássunk is pár rekordot az elmúlt évtizedekből a világ minden tájáról. Kíváncsiak vagyunk, hogy ti melyiket nem ismertétek még!

A világ legnagyobb sörösüveg gyűjteménye

A világ legnagyobb sörgyűjteménye Ron Werneré, aki Amerikában él, 14 éves kora óta gyűjti az üvegeket és 25,866 darabos kollekciójával 2012-ben lett rekorder. Évente átlagosan 1000 darabbal növelte a gyűjteményét.

Fontos megjegyezni, hogy az ő rekordja az üres üvegekre vonatkozik, a legtöbb még bontatlan sör rekordját Leif Sonne tartja több mint 22,000 palackkal.

A világ legerősebb söre

Mint korábban már mi is megírtuk, a BREWMEISTER SNAKE VENOM – 67.5%-os söre tartja ezt a nemes rekordot 2013 óta. Érdekesség, a második helyezett is az ő termékük, a BREWMEISTER ARMAGEDDON – 65%-kal áll a rekordtartó mögött.

A világ legnagyobb söröspohara

2014-ben, Halifaxban gondoltak egy nagyot – szó szerint – és valami igazán különleges rekordot alkottak. A világ legnagyobb söröspoharába 2082 liter sört lehet tölteni, 2,23 méter magas, 1,12 méter az átmérője és egy óráig tartott megtölteni. Kíváncsiak vagyunk, hogy hányan itták meg!

A legtöbb fajta sört árusító vendéglátóhely a világon

A rekordot a brüsszeli Delírium Café tartja, ahol 2004 január 9-én összesen 2004 fajta különböző sört lehetett kapni. Napi 3 sört megkóstolva is közel két évig tartana végigpróbálni a választékot.

A legtöbb fajta csapolt sört kínáló hely a világon

A legtöbb fajta csapolt sört egyszerre egy amerikai bár, a The Raleigh Beer Garden kínálta. 2015 november 21-én összesen 369 fajta csapolt sör közül választhattak az oda betérők.

A legtöbb sörös korsó amit egyszerre cipeltek

Mily meglepő, a rekord Németországból származik és Oliver Struempfel nevéhez fűződik. Az úriember 40 méteren át cipelt összesen 25 db sörrel teli korsót.

A világ legnagyobb söralátéte

A világ legnagyobb söralátétét a Carlsberg készítette: 15 méter volt az átmérője és 6 centiméter vastag volt. Dániában, 2002 szeptember 15-én mutatták be.

A világ legkisebb kereskedelmi sörfőzdéje

A Guinness rekordod e tekintetben a Bragdy Gwynant nevű sörfőzde tartja Walesből. A maximum kapacitása 40.9 liter volt adagonként és kizárólag a szomszédos Tynllidiart Arms pubnak szállított be.

A világ leggyorsabb sörivója

Állítólag 1977 óta áll az egyik ilyen nemes rekord. Egy bizonyos Steven Petrosino egy amerikai bárban mindössze 1,3 másodperc alatt döntött le egy liternyi sört. De a csávó azóta sem lassult, sőt…tartja jó formáját, az alábbi videón egy dobozos sört dönt be 0,18 másodperc alatt!

Nem kispályás az ember…

Forrás:
http://www.guinnessworldrecords.com/
http://www.telegraph.co.uk/foodanddrink/pubs/10000698/10-amazing-beer-world-records.html

Megosztom Facebookon! Megosztom Twitteren! Megosztom Tumblren!

Az eredeti cikk itt érhető el

Leave a Reply