A japánok sörfőzésben is túl vannak már mindenen

Fotó: Sickchirpse.com

A Kopi Luwakot, vagyis a cibetmacska ürülékéből válogatott szemekből főzött kávét már annyian ismerik, hogy nem sok sportértéke van beleküldeni mondjuk egy sörbe – leszámítva természetesen azt, hogy továbbra sem olcsó. No de mi van, ha nem egy macska, hanem egy elefánt legel a kávéfarmon?

Indonéziában a cibetmacska megeszi az érett kávécseresznyét, ám a magot nem emészti meg, hanem az a székletével együtt távozik. Ezt szedegetik össze – a „kávétermesztésre” használt állatokat bekerítve tartják, hogy ne kelljen kilométereken keresztül követni őket, amíg nem könnyítenek magukon, – és az összeszedett magokból készül a Kopi Luwak. Állítólag az állat emésztőrendszere épp a keserűségért felelős cuccokat alakítja át a kávébabban, így ami kijön, igazán a csokira emlékeztető aromájú.

Na, ennél keményebb anyag a Black Ivory kávé, ami ugyanez, csak elefántokkal. Az ormányosok emésztőrendszere picit másképp alakít a kávé ízén, így az nem csak csokis, hanem kissé diós jegyeket is kap. A Black Ivory alapja arabica és Thaiföldön készül. Jellegzetessége, hogy még a Kopi Luwaknál is drágább.

Fotó: Wikimedia Commons

De hol vagyunk még a dekadencia csúcsától?! A japán Sankt Gallen sörfőzde 2013-ban olyan sört készített, amibe Black Ivory kávét tettek főzés közben. Akkorban egy kiló ebből az alapanyagból egy korabeli beszámoló alapján olyan 650 ezer forint volt.

Ennek ellenére a sör már a premier napján elfogyott. Arról, hogy azt a király csokis-diós ízt lehetett-e érezni, nem maradt fenn információ ám az biztos, hogy akik kóstolták, nagyon kellemes utóízről számoltak be.

Mertek volna mást mondani… 🙂

(MTI-Beerporn.hu)

The post A japánok sörfőzésben is túl vannak már mindenen appeared first on BeerPorn.

Az eredeti cikk itt érhető el