5 népszerű egyetemista hely Szegeden

[sz] Szponzorált tartalom (X) Fotók: a helyek Facebook-oldala [sz]záporkettő Szeged az egyik legjobb egyetemista város, ahol az év nagy részében süt a nap, a belvárosnak igazi mediterrán hangulata van és természetesen nem hiányoznak a jó kis pénztárcabarát szórakozóhelyek sem.

Az egyetemista élet a tanulás mellett azokról az emberekről és helyekről is szól, ahol közösen gyűjtitek az élményeket, amik alakítanak téged és amikre majd jó lesz később visszaemlékezni és együtt sztorizni róluk. Most öt olyan kedvelt egyetemista szórakozóhelyet szedtünk össze, amik biztos, hogy több történetben is előfordulnak majd.

JATE Klub

jateklub

Ahogy a klub szlogenje is szól „Ahol fesztivál az egész év” és ennek megfelelően igyekeznek is egész évben ellátni a helyieket a legjobb programokkal. A JATE Klubban vannak a kari, a vizsgaidőszak nyitó és záró bulik, de nagyon sok fesztivál kedvenc zenekar is itt koncertezik, utánuk pedig dj-kre lehet bulizni hajnalig. Ráadásul általában a koncert belépők ára is roppant egyetemista barát.

Zápor József Kávézója

záporjózsef

Igazi kis szegedi „romkocsma”, ahol a bejárat mellett egy régi motor köszönt, a lépcsőn leérve pedig a pincekocsmába egy nosztalgikus hangulatú, otthonos hely fogad, tele kényelmes fotelekkel, régi plakátokkal és rádiókkal. A Belvárosi mozi és a Tisza Szálló melletti hely a Zaporazseccről kapta a nevét. A kávézó ráadásul nemcsak küllemre, áraiban is barátságos, ha pedig itt jársz, feltétlen kóstold meg a „sörpikét”.

Sing Sing

tesisbuli

A Sing Sing-be általában kolis buli vagy kocsmázás után érkeznek meg az egyetemisták, a Mars térnél lévő szórakozóhely ugyanis a táncos bulik legjobb lelőhelye a legjobb dj-kel. Itt vannak a legendás hangulatú Tesis bulik is, amik természetesen az egyetemi életrendhez igazítva mindig hétköznap este vannak.

Nyugi Kert

nyugikert

És valóban, itt tényleg el lehet lazulni egy pohár ital, vagy kávé mellett a TIK – azaz a Tanulmányi Információs Központ, ami egyben a könyvtár főépülete is – szomszédságában. Nemcsoda, ha sokan itt is ragadnak órák után – és néhányan órák előtt is. Sőt, a hamburgerük is isteni, nyáron pedig szabadtéri kiülős része is van óriási napernyőkkel.

Grand Café a Várkert

grandcafe-várkert

A remek hangulatú Várkert az egykori vár romjainál bújik meg, igazi kulturális, zsizsgő programokkal. A hely ugyanis nemcsak a hideg italok miatt kellemes, de gyakran tartanak itt könyvbemutatókat, színházi darabokat és koncerteket is, ha pedig a legérdekesebb underground előadókra vagy kíváncsi, itt tuti megtalálod őket.

Az eredeti cikk itt érhető el